Doğu ve Günaydoğu bölgesinde okuyan ve TİKAV Yönetim Kurulu tarafından belirlenen üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere, çeşitli yaşam becerileri kazandırarak onları sosyal hayata ve üniversite sonrası çalışma hayatına hazırlamaktır.
BGP'ye, yalnızca TİKAV bursiyeri olmaya hak kazanan üniversite öğrencileri katılabilir. TİKAV Bursiyeri olmayan kişiler dışında katılım kabul edilmez.
BGP, TİKAV’ın bursiyer öğrencilerine uyguladığı bir gelişim programdır.
1) Oryantasyon Programı
2) Burs Programı
3) Yabancı Dil ve Bilgisayar Eğitimi
4) Kişisel Gelişim Seminerleri
5) Bireysel Okuma Programı
6) Kültür ve Sanat Programı
7) Toplum Hizmeti Programı
8) Mesleki Programlar
9) Yaz Programı
10) Uluslararası Projeler
11) Edinburgh Dükü Uluslararası Programı
12) TİKAV Kariyer Atölyesi Menti-Mentör Programı
BGP’yi yalnızca, TİKAV bursiyeri olmaya hak kazanan üniversite öğrencileri uygulamaktadır.
Öğrenme Portalı yalnızca mevcut bursiyer öğrencilerimizin giriş hakkına sahip olduğu bir alandır. Maalesef mevcut bursiyer öğrencilerimiz dışında hiç kimsenin kullanımına açık değildir.
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde öğrenim görmekte olan üniversite öğrencilerinin sosyal, kişisel ve kültürel gelişimlerini destekleyecek imkanlara ulaşmaları kısıtlı olduğu için, bu bölgelerde bulunan ve Yönetim Kurulu tarafından belirlenen üniversitelerin öğrencilerine burs verilmektedir.
Başvuru tarihlerimiz Akademik Yılın başında ilan edilmektedir. Ekim ayında başlayıp Aralık ayı başında son bulmaktadır.
Yalnızca Lisans Programına kayıtlı olan öğrenciler burs kapsamımıza girmektedir. Yüksek Lisans ve/ veya doktora programı öğrencileri burs kapsamımız dışında kalmaktadır ve imkanlarımızdan yararlanamamaktadır.
İlköğretim ve lise öğrencileri burs kapsamımız dışında kalmaktadır ve imkanlarımızdan yararlanamamaktadır.
Burs başvuruları ilan edilen tarihler arasında web sayfamızda bulunan “Burs Başvuru Formu” nu doldurarak yapılmaktadır.
“Burs Başvuru Formu”na Bilgi Odası başlığı altında yer alan “BGP Burs Başvuruları”ndan ulaşabilirsiniz.
Açık ÖğretimFakültesi öğrencileri burs kapsamımız dışında kalmaktadır ve imkanlarımızdan yararlanamamaktadır.
Lisans programının 1. sınıf Ocak ayında burs ödemelerimiz ve Bireysel Gelişim Programı kapsamındaki faaliyetlerimiz başlamakta, 4. Sınıf’ın sonuna kadar devam etmektedir
• T.C vatandaşı olmak.
• Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek ve Web Sayfamızda ilan edilecek üniversitelerden birinde öğrenim görüyor olmak.
• Dört yıllık lisans programına devam ediyor olmak.
• Üniversite birinci sınıf öğrencisi olmak.
Bireysel Gelişim Programı üç bucuk yıllık müfredatı kapsamaktadır. Lisans programına devam eden öğrencilerin 1.sınıfın 2.döneminde başlayıp mezun oluncaya kadar devam ettiği bir programdır. Tıp Fakülteleri altı yıl olduğu için Bireysel Gelişim Programı faaliyet süresine uygun değildir.
Bireysel Gelişim Programı üç bucuk yıllık müfredatı kapsamaktadır. Lisans programına devam eden öğrencilerin 1.sınıfın 2.döneminde başlayıp mezun oluncaya kadar devam ettiği bir programdır. Ön lisanas programı iki yıl olduğu için Bireysel Gelişim Programı faaliyet süresine uygun değildir.
2. öğretim öğrencilerinin ders saatleri Bireysel Gelişim Programı kapsamındaki faaliyetlerin saatleri ile çakıştığı için burs kapsamı dışında kalmaktadır.
Vakıf üniversitelerinde öğrenim gören öğrenciler burs kapsamımız dışında kalmaktadır.
Bursiyerliğin devamı “TİKAV Öğrenci Hak ve Sorumluluklarına İlişkin Prosedür”de belirtilen gerekliliklere bağlı olarak belirlenmektedir.
Tüm öğrencilere, burs programı kapsamında Ekim – Haziran ayları arasında, Şubat ayı hariç (Ekim – Haziran dahil), her yıl Yönetim Kurulunun yeniden belirlediği miktarda aylık burs verilmektedir.
Günümüz şartlarında artık sadece üniversitede alınan akademik eğitim yeterli olmamakta; bunun dışında kişiden daha farklı vasıflara da sahip olması istenmektedir. TİKAV Doğudaki öğrencilerin kısıtlı imkanlarını göz önünde bulundurarak gerçekleştirdiği sosyal ve kişisel gelişim eğitimleriyle bursiyer öğrencilerini iş hayatına hazırlamaktadır.
Sonuçlar, mülakata girmeye hak kazanan öğrencilerin görüşmeleri bittikten sonra bir ay içinde açıklanmaktadır.
Bursiyerlerimiz iş hayatlarında onlara yardımcı olacak eğitimler verilerek, beceriler kazandırılmakta, alanında uzman iş adamları ile buluşturulup staj imkanı tanınarak desteklenmektedir. Zaman zaman firmaların bizden personel talebi olduğunda mezun öğrencilerimiz yönlendirilmektedir. Bunun dışında bursiyerler için direk iş arayışına girilmemektedir.
Bursumuzun karşı ödemesi yoktur.
Bireysel Gelişim Programı üç bucuk yıllık müfredatı kapsamaktadır. Lisans programına devam eden öğrencilerin 1.sınıf 2.döneminde başlayıp, mezun olana kadar devam ettiği bir programdır. Bu nedenle 1. sınıfta olmayan öğrencilerin programı tamamlaması faaliyet süresi göz önüne alındığında mümkün olmamaktadır.
Hayır. Başvurular web sitemizdeki BGP Burs Başvuruları sayfasında yalnızca açıklanan başvuru tarihleri süresince aktif olan Başvuru Formu üzerinden kabul edilmektedir.
Hayır. Başka bir kurumdan burs almanız ya da alacak olmanız vakfımızdan kazandığınız burs hakkını kaybetmenize neden olmaz.
Vakfımızca belirlenen “TİKAV Öğrenci Hak ve Sorumluluklarına İlişkin Prosedür”üne uygun davranılması gerekmekte; aksi halde burs kesilmektdir.
TBireysel Gelişim Programı kapsamında yer alan tüm faaliyetleri “TİKAV Öğrenci Hak ve Sorumluluklarına İlişkin Prosedür”üne uygun olarak tamamlayan bursiyerler TİKAV’dan mezun olur.
Mezunlarımız gönüllülük kapsamında Vakıf ile olan ilişkilerine devam edebilmektedirler. Ayrıca, zaman zaman bazı organizasyonlarımıza da davet edilmektedirler.
Vakfımız Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü Programı dışında yalnızca bursiyerlerimize yönelik faaliyet göstermektedir. Edinburgh Dükü Uluslararası Ödülü Programı’na 14-24 yaş arasındaki tüm gençlerimiz dilerse katılabilir. Ayrıntılı bilgi için intaward.org.tr adresini inceleyebilirsiniz.
Öncelikle internet yoluyla burs başvuruları kabul edilir ve bir ön değerlendirme yapılır. Ardından geçekleştirilen mülakattan sonra bursiyer olmaya hak kazananlar açıklanır.
Bireysel Gelişim Programı ile “Geleceğin Liderleri” olmaya hazırlanan bursiyer öğrencileri, örnek modeller ile buluşturarak onlara profesyonel hayatın kapılarını aralamayı hedefleyen bir gelişim programıdır.
Akfen Holding yönetici ve çalışanları (mentor) ile son sınıf TİKAV bursiyer öğrencilerini (menti) bir araya getirerek öğrencilerin kariyer planlarına destek vermek ve iş dünyasında sosyal sorumluluk bilincini yaymak amaçlamaktadır.
Program yalnızca 4. sınıf TİKAV bursiyer öğrencilerine uygulanmaktadır.
Mentorler için “E-Mentorlük Eğitimi”, Mentiler için de “Menti Becerileri Eğitimi” veriliyor.
Program Ekim ayında ilan edilen tarihlerde başlar ve öğrencilerin akademik takvimlerine göre Mayıs ya da Haziran ayında son bulur.
Kelime olarak Mentor, yol gösteren, bilge bir arkadaş olarak kullanılır.
Mentorlük kişilerin tüm potansiyellerini kullanabilmeleri, becerilerini geliştirebilmeleri ve olmak istedikleri kişi olabilmelerini sağlamak üzere kendi öğrenme süreçlerini yönetebilmeleri için onları destekleme ve cesaretlendirme sürecidir.
Program TİKAV 4. Sınıf bursiyer öğrencileri ile Akfen Holding yönetici ve çalışanlarını kapsamaktadır.
BGP kapsamında 4. sınıfa gelmiş TİKAV bursiyerleri için Ekim ayı içerisinde Akfen Holding yönetici ve çalışanlarına mail ile bilgilendirme ve duyuru yapılmaktadır. Bu duyulara karşılık olarak mail ile başvuru yapılabilmektedir.
Bir rehber, danışman veya akıl hocası tarafından yetiştirilen kişi anlamına gelir.
Haftalık olarak internet üzerinden, mail, görüntülü görüşme, telefon mesajı ya da telefonla konuşarak gerçekleştirmektedirler.